Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

325

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

25 dekagramów

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 opakowania

1 opakowanie

1 kilogram

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć mąkę pszenną, proszek do pieczenia, Kasię, cukier i jajka.

Krok 2

Zostaw masę na 10-15 min., po czym ciasto podziel na 2 części.

Krok 3

Jedną część wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Krok 4

Obierz jabłka i pokrój je w ósemki po czym wyłóż je na cieście.

Krok 5

Następnie ugotuj budyń i polej nimi jabłka i pozostaw do ostygnięcia. Drugą część ciasta rozwałkuj i przykryj nią ciasto.

Krok 6

Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 min. Posyp wiórkami i cukrem pudrem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z budyniem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej