Szarlotka z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

382

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

11 sztuk

1 szklanka

3 łyżeczki

14 łyżek

2 łyżeczki

3 łyżeczki

masa jabłkowa:

1.5 kilograma

2 opakowania

masa budyniowa:

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

0.75 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka wymieszane z wodą, mąkę z proszkiem i ocet. Upiec ciasto i przekroić na trzy części, albo upiec trzy placki osobno.

Krok 2

Masa jabłkowa: ubrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć 10 minut, wsypać galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.

Krok 3

Masa budyniowa: z mleka, budyniu, mąki i cukru ugotować budyń. Kasię utrzeć na puszystą masę dodać budyń i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na jeden blat ciasta wyłożyć połowę masy jabłkowej, na to połowę masy, drugi blat ciasta, na to drugą połowę jabłek, na to drugą połowę masy i trzeci blat ciasta. Można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej