Szarlotka z lodami i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 szklanek

1 szklanka

6 sztuk

2 łyżki

2 opakowania

1.5 opakowania

3 łyżeczki

nadzienie:

2 słoiki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, resztę włożyć na pół godziny do zamrażarki.

Krok 2

Jabłka wymieszać z cynamonem i roztopioną Kasią, wyłożyć na ciasto. Na górę zetrzeć na tarce resztę ciasta.

Krok 3

Piec 40 minut w 160 stopniach. Podawać szarlotkę na ciepło z gałką lodów i kleksem bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z galaretką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej