szarlotka z pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

3 sztuki

0.75 szklanki

1 kilogram

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek, zimną Kasię posiekać z mąką, dodać cukier puder i żółtka, szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, obie zamrozić.

Krok 2

Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z 2 łyżkami cukru i cynamonem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru.

Krok 3

Jedną porcję ciasta zetrzeć na tarce i wyłożyć na formę, na ciasto wyłożyć jabłka, następnie pianą z białek, na wierzch zetrzeć drugą porcję ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej