Szarlotka z polewą migdałowo - miodową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

190 gramów

1 opakowanie

200 gramów

225 gramów

1 sztuka

2 kilogramy

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

60 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: z mąki, 100 g cukru, jajek i 130 g Kasi zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 0,5 godz.

Krok 2

Tortownicę wysmarować Kasią wyłożyć ciastem formując brzegi.

Krok 3

Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Dusić przez 10 min. z 50 g Kasi, 50 g cukru i rodzynkami.

Krok 5

Zagęścić budyniem śmietankowym (proszkiem) i mąką ziemniaczaną.

Krok 6

Wyłożyć na ciasto.

Krok 7

Polewa: pozostałą Kasię (10g) i cukier (75g), miód, płatki migdałowe i mleko połączyć, zagotować.

Krok 8

Gorącą polewę wylać na ciasto.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego piekarnika.

Krok 10

Piec 35-40 minut w temperaturze 180-200'C.

Krok 11

Kroić schłodzone.

Krok 12

Czas oczekiwania: 45-50 min.

Krok 13

Czas chłodzenia: ok. 3 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z polewą migdałowo - miodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej