Szarlotka z winem i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

501

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

12.5 dekagrama

1 sztuka

0.5 opakowania

6 sztuk

2 opakowania

2 opakowania

1 sztuka

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino wlać do garnka, dodać budyń i cukry waniliowe (mieszać do momentu, aż zrobi się gęste).

Krok 2

Ciasto wyłożyć na blaszkę, położyć jabłka pokrojone w ósemki i zalać winem.

Krok 3

Piec w piekarniku w temp. 160 stopni ok. 1 godzinę.

Krok 4

Na drugi dzień ubić 2 śmietany kremówki + 2 śnieżki.

Krok 5

Ubitą śmietaną posmarować ciasto, posypać cynamonem lub startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z winem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej