Szaszłyk w kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk w kurczaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

3 sztuki

150 gramów

null

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij.

Krok 2

Cebulki pokrój na połówki w poprzek.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patyczek nadziewaj połówkę cebuli, boczek, pieczarkę i drugą połówkę cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawiń szaszłyk.

Krok 5

Opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż. Po wystudzeniu przekrój szaszłyk na połówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej