Szaszłyk w kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk w kurczaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

3 sztuki

150 gramów

null

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij.

Krok 2

Cebulki pokrój na połówki w poprzek.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patyczek nadziewaj połówkę cebuli, boczek, pieczarkę i drugą połówkę cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawiń szaszłyk.

Krok 5

Opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż. Po wystudzeniu przekrój szaszłyk na połówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej