
Składniki
1 kilogram
null
null
null
3 sztuki
150 gramów
null
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij.
Krok 2
Cebulki pokrój na połówki w poprzek.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 4
Na patyczek nadziewaj połówkę cebuli, boczek, pieczarkę i drugą połówkę cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawiń szaszłyk.
Krok 5
Opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż. Po wystudzeniu przekrój szaszłyk na połówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej