Szaszłyk w kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk w kurczaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

3 sztuki

150 gramów

null

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij.

Krok 2

Cebulki pokrój na połówki w poprzek.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patyczek nadziewaj połówkę cebuli, boczek, pieczarkę i drugą połówkę cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawiń szaszłyk.

Krok 5

Opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż. Po wystudzeniu przekrój szaszłyk na połówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grzybowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej