Szaszłyk w kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk w kurczaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

3 sztuki

150 gramów

null

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij.

Krok 2

Cebulki pokrój na połówki w poprzek.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patyczek nadziewaj połówkę cebuli, boczek, pieczarkę i drugą połówkę cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawiń szaszłyk.

Krok 5

Opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż. Po wystudzeniu przekrój szaszłyk na połówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk w kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej