
Składniki
450 gramów
16 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na 4 cienkie, długie plastry. Pieczarki myjemy, odcinamy im nóżki.
Krok 2
Na patyczek do szaszłyka nabijamy początek plastra polędwicy, następnie pieczarkę, dalej polędwicę, pieczarkę itd. Polędwiczkę przeplatamy raz z jednej strony, raz z drugiej strony pieczarki. Na jednego szaszłyka przypada plaster polędwicy i 4 pieczarki.
Krok 3
Do oleju wsypujemy Przyprawę do wieprzowiny, wkruszamy Mini kostki, mieszamy. Gotowe szaszłyki wkładamy do mocnego woreczka. Wlewamy do nich marynatę.. Zamykamy szczelnie woreczek i delikatnie odwracamy woreczkiem.
Krok 4
Wkładamy woreczek z szaszłykami do lodówki na ok. 2 godziny. Co 15 - 20 minut delikatnie odwracamy woreczek, żeby marynata pięknie pokryła nam szaszłyki.
Krok 5
Na rozgrzany grill wykładamy przygotowane szaszłyki i opiekamy z każdej strony. Szaszłyki są gotowe po ok. 20 minutach. Podajemy je z sałatką z pomidorów, ogórków, sałaty i rzodkiewki. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej