Szkarłatne figi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szkarłatne figi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 sztuk

100 mililitrów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi dokładnie wymyj i wysusz, po czym sześć z nich przekrój na ćwiartki, nie przecinając do końca, a dwie pozostałe przetnij na połówki.

Krok 2

Zalej owoce winem, dodaj cukier i gotuj 5 minut.

Krok 3

Figi pokrojone na ćwiartki wyjmij łyżką cedzakową i osącz.

Krok 4

Wino z pozostałymi figami ostudź, zmiksuj z powidłami i ponownie podgrzej.

Krok 5

Na talerzyku ułóż najpierw figi wyjęte z wina, a następnie polej je ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szkarłatne figi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej