Sznycelki z królika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki z królika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Królika umyj, pokrój i zmiel wraz z pokrojoną słoniną.

Krok 2

Dodaj jajka, sól, startą gałkę muszkatołową, pieprz, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Uformuj sznycelki, obtocz je w tartej bułce, polej olejem i ułóż na grillu. Piecz 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej