Składniki
null
null
null
null
2 sztuki
null
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika umyj, pokrój i zmiel wraz z pokrojoną słoniną.
Krok 2
Dodaj jajka, sól, startą gałkę muszkatołową, pieprz, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Uformuj sznycelki, obtocz je w tartej bułce, polej olejem i ułóż na grillu. Piecz 14 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej