Sznycelki z królika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki z królika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Królika umyj, pokrój i zmiel wraz z pokrojoną słoniną.

Krok 2

Dodaj jajka, sól, startą gałkę muszkatołową, pieprz, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Uformuj sznycelki, obtocz je w tartej bułce, polej olejem i ułóż na grillu. Piecz 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki z królika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej