Sznycle duszone z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle duszone z marchewką i groszkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 kilograma

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

6 szczypt

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyć - osuszyć i podzielić na sznycle ( każda na 3 ) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka . Panierować w mące , jajku , bułce tartej . Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 2

Marchew z groszkiem przełożyć do szerokiego garnka razem z zalewą w której były .Dodać koper, kostkę bulionową i masło .Podgrzać . Posypać 2 łyżkami mąki i wymieszać - zagotować . Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny , Delikatem . Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką . Ogrzewać na małym gazie przez 10 minut.

Krok 3

Podawać z ziemniakami z wody .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej