Sznycle duszone z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle duszone z marchewką i groszkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

6 szczypt

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyć - osuszyć i podzielić na sznycle ( każda na 3 ) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka . Panierować w mące , jajku , bułce tartej . Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 2

Marchew z groszkiem przełożyć do szerokiego garnka razem z zalewą w której były .Dodać koper, kostkę bulionową i masło .Podgrzać . Posypać 2 łyżkami mąki i wymieszać - zagotować . Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny , Delikatem . Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką . Ogrzewać na małym gazie przez 10 minut.

Krok 3

Podawać z ziemniakami z wody .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle duszone z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej