
Składniki
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
null
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.
Krok 3
W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .
Krok 4
Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.
Krok 5
Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.
Krok 6
Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .
Krok 7
Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .
Krok 8
Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























