
Składniki
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
null
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.
Krok 3
W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .
Krok 4
Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.
Krok 5
Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.
Krok 6
Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .
Krok 7
Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .
Krok 8
Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej