
Składniki
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
null
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.
Krok 3
W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .
Krok 4
Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.
Krok 5
Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.
Krok 6
Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .
Krok 7
Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .
Krok 8
Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej