Sznycle z kurczaka z kalarepą i marchewką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sznycle na jarzynce kalarepkowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.

Krok 2

Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.

Krok 3

W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .

Krok 4

Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.

Krok 5

Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 6

Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .

Krok 7

Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .

Krok 8

Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej