Sznycle z kurczaka z kalarepą i marchewką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sznycle na jarzynce kalarepkowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

null

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.

Krok 2

Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.

Krok 3

W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .

Krok 4

Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.

Krok 5

Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 6

Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .

Krok 7

Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .

Krok 8

Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej