Szparagi z imbirem i z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z imbirem i z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

200 gramów

1 sztuka

1 kilogram

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi pokrój na 4 - centymetrowe kawałki, a czosnek na cienkie plasterki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej przez 10 minut szparagi i czosnek.

Krok 3

Dodaj drobno posiekany imbir.

Krok 4

Całość posól, popieprz i zapraw octem do smaku.

Krok 5

Na koniec dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej