Zapiekane mule z czosnkiem - przepis bez wina | Przepisy.pl pixel

Mule zapiekane z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.

Krok 3

Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.

Krok 4

Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.

Krok 5

Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej