Zapiekane mule z czosnkiem - przepis bez wina | Przepisy.pl pixel

Mule zapiekane z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.

Krok 3

Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.

Krok 4

Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.

Krok 5

Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej