
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.
Krok 3
Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.
Krok 4
Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.
Krok 5
Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej