Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.
Krok 3
Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.
Krok 4
Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.
Krok 5
Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej