Zapiekane mule z czosnkiem - przepis bez wina | Przepisy.pl pixel

Mule zapiekane z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.

Krok 3

Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.

Krok 4

Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.

Krok 5

Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej