Mule zapiekane z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.

Krok 3

Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.

Krok 4

Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.

Krok 5

Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule zapiekane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej