
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść,umyj,włóż do garnka i gotuj przez 10 min.w niewielkiej ilości wody.Odsącz przez durszlak,ale nie wylewaj wywaru.Obrany groszek wypłucz i ugotuj osobno do średniej miękkości.Odsącz wywar pozostaw.Ugotowane warzywa połącz,dodaj sól,cukier lub glukozę,i zmiażdżone 2 ząbki czosnku.Postaw garnek na małym ogniu,w tym czasie zrób sos.Jogurt rozrób z 50g każdego wywaru,mąką i żółtkiem.Dobrze roztrzep żeby nie było grudek,włóż imbir i zalej gotujący szpinak z groszkiem mieszaj cały czas, żeby nie przywarł do garnka.Po 3-4 min.gotowania,potrawa jest gotowa do spożycia.Życzę smacznego.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















