
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
25 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
5 łyżek
10 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody,ostudzić. Dodać maliny lub inne owoce (jeśli są duże można rozdrobnić), zostawić do stężenia.
Krok 2
Szklankę mleka zagotować z połową cukru pudru i kakao. Dodać rozkruszone herbatniki i dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na wafle.
Krok 3
Resztę mleka podgrzać i dosypać wiórka kokosowe, wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem dodać kokos. Jasną masę rozsmarować na ciemnej.
Krok 4
Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na brzegu wafla i zwinąć roladę. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki (najlepiej na noc).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej