Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie!
średnie
51 osób zapisało

Składniki
250 mililitrów
100 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Wszystkie pozostałe składniki wyrabiamy na gładką masę. Możemy wyrabiać w maszynie zachowując kolejność: składniki płynne, a na górę mąka i sól.
Krok 2
Z ciasta formujemy bułeczki i zostawiamy na ok 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczemy do lekkiego zarumienia się w temp ok 200 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej