Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie!

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Wszystkie pozostałe składniki wyrabiamy na gładką masę. Możemy wyrabiać w maszynie zachowując kolejność: składniki płynne, a na górę mąka i sól.

Krok 2

Z ciasta formujemy bułeczki i zostawiamy na ok 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczemy do lekkiego zarumienia się w temp ok 200 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej