Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie!

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Wszystkie pozostałe składniki wyrabiamy na gładką masę. Możemy wyrabiać w maszynie zachowując kolejność: składniki płynne, a na górę mąka i sól.

Krok 2

Z ciasta formujemy bułeczki i zostawiamy na ok 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczemy do lekkiego zarumienia się w temp ok 200 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej