Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie!
średnie
51 osób zapisało

Składniki
250 mililitrów
100 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Wszystkie pozostałe składniki wyrabiamy na gładką masę. Możemy wyrabiać w maszynie zachowując kolejność: składniki płynne, a na górę mąka i sól.
Krok 2
Z ciasta formujemy bułeczki i zostawiamy na ok 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczemy do lekkiego zarumienia się w temp ok 200 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej