Szybkie bułeczki- idealne na śniadanie!
średnie
25 osób zapisało
Składniki
250 mililitrów
100 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Wszystkie pozostałe składniki wyrabiamy na gładką masę. Możemy wyrabiać w maszynie zachowując kolejność: składniki płynne, a na górę mąka i sól.
Krok 2
Z ciasta formujemy bułeczki i zostawiamy na ok 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczemy do lekkiego zarumienia się w temp ok 200 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej