Szybkie ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

34

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 łyżek

3 sztuki

0.75 sztuki

2 łyżeczki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę stopić i ostudzić.

Krok 2

Dodać wszystkie składniki, wymieszać i wylać do formy.

Krok 3

Po upieczeniu posypać pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie ciastoSzybkie ciasto

Jeśli szukasz przepisu na szybkie ciasto, koniecznie wypróbuj właśnie ten. Na pewno przyda się w sytuacjach, gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście, a Ty nie będziesz miał w domu żadnych słodkości do poczęstunku. Deser, który z pewnością przypadnie im do gustu, to ciasto z owocami. Niezbędne składniki do jego przygotowania to m.in. mąka, jajka, margaryna i cukier. Jeśli chodzi o wybór owoców, tu nie ma żadnych ograniczeń – dodaj te ulubione. Do wypieków najlepiej pasują banany, truskawki, śliwki albo maliny, ale warto też dodać brzoskwinie. Nie masz w domu wymienionych owoców? Zastąp je konfiturą, np. truskawkową, morelową lub malinową – pasuje do ciasta równie dobrze, co świeże owoce. Świetnie sprawdzą się także powidła śliwkowe. Gotowy deser posyp cukrem pudrem lub udekoruj polewą, np. lukrem królewskim lub rozpuszczoną czekoladą. Opcjonalnie, na koniec możesz udekorować całość kolorowymi drażami lub wiórkami kokosowymi. Ciasto podawaj z kawą, herbatą lub gorącą czekoladą. W sezonie letnim idealnym napojem będą mrożone herbaty z dodatkiem sezonowych owoców i mięty.