Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plasterki.

Krok 2

Zacznij gotować makaron według wskazówek na opakowaniu.

Krok 3

Na osobnej patelni z oliwą podsmaż Unforgettaballs The Vegetarian Butcher aż będą rumiane potrząsając patelnią aby równomiernie nabierały koloru.

Krok 4

Odłóż klopsiki na bok i na tej samej patelni usmaż grzyby doprawiając je solą oraz pieprzem.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedź i nałóż na talerze. Odlej ok pół szklanki wody z gotowania makaronu i wlej są do grzybów. Dodaj wegański majonez, zagotuj i wymieszaj. Polej sosem makaron i połóż na wierzch jeszcze ciepłe pulpeciki. Udekoruj listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

W sezonie grzybowym przygotuj danie z świeżymi kurkami, borowikami lub innymi ulubionymi grzybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikamiTagliatelle Alfredo z wegetariańskimi pulpecikami

Jeśli włoski makaron tagliatelle do tej pory kojarzyliście jedynie z mięsnym daniem, czas spróbować doskonałej alternatywy, jaką jest jego wegańska wersja. Smakuje wybornie, a dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu. Niecałe 30 minut wystarczy, by potrawa zagościła na twoim stole. Co więcej, aby zrobić tagliatelle z wegańskimi pulpecikami, nie potrzebujesz trudno dostępnych składników. Niezbędne będą między innymi pieczarki, oczywiście makaron, majonez wegański, natka pietruszki oraz oliwa. Smacznego!

Dla kogo?

Dla każdego miłośnika kuchni włoskiej w wegańskiej odsłonie. Danie przypadnie do gustu także tym osobom, które na co dzień nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie.

Na jaką okazję?

Oczywiście, że na każdą! Makaron tagliatelle sprawdzi się zarówno jako urozmaicenie codziennego menu, jak i podczas domowych imprez czy jako ciepłe danie kolacyjne.

Czy wiesz, że?

Makaron tagliatelle pochodzi z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Jest nieco szerszy od makaronu fettucine.

Dla urozmaicenia:

Jeśli przygotowujesz makaron tagliatelle według naszego przepisu w miesiącach jesiennych, wykorzystaj świeże grzyby. Do sosu dodaj kurki lub borowiki.