Tajski chlebek miłości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski chlebek miłości

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

420 mililitrów

75 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

750 gramów

0.25 szklanki

1 opakowanie

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj drożdże, wodę, olej oraz cukier i wyrabiaj ciasto.

Krok 2

Miseczkę z ciastem włóż na godzinę do lodówki.

Krok 3

Oliwki pokrój bardzo drobno, a bazylię posiekaj.

Krok 4

Do ciasta dodaj oliwki oraz bazylię i miksuj przez 10 sekund.

Krok 5

Uformuj chlebek i piecz go przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C w wypiekaczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tradycyjne kotlety mielone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej