
Składniki
420 mililitrów
75 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
750 gramów
0.25 szklanki
1 opakowanie
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj drożdże, wodę, olej oraz cukier i wyrabiaj ciasto.
Krok 2
Miseczkę z ciastem włóż na godzinę do lodówki.
Krok 3
Oliwki pokrój bardzo drobno, a bazylię posiekaj.
Krok 4
Do ciasta dodaj oliwki oraz bazylię i miksuj przez 10 sekund.
Krok 5
Uformuj chlebek i piecz go przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C w wypiekaczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej