Składniki
420 mililitrów
75 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
750 gramów
0.25 szklanki
1 opakowanie
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj drożdże, wodę, olej oraz cukier i wyrabiaj ciasto.
Krok 2
Miseczkę z ciastem włóż na godzinę do lodówki.
Krok 3
Oliwki pokrój bardzo drobno, a bazylię posiekaj.
Krok 4
Do ciasta dodaj oliwki oraz bazylię i miksuj przez 10 sekund.
Krok 5
Uformuj chlebek i piecz go przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C w wypiekaczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej