Tajski chlebek miłości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski chlebek miłości

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

420 mililitrów

75 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

750 gramów

0.25 szklanki

1 opakowanie

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj drożdże, wodę, olej oraz cukier i wyrabiaj ciasto.

Krok 2

Miseczkę z ciastem włóż na godzinę do lodówki.

Krok 3

Oliwki pokrój bardzo drobno, a bazylię posiekaj.

Krok 4

Do ciasta dodaj oliwki oraz bazylię i miksuj przez 10 sekund.

Krok 5

Uformuj chlebek i piecz go przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C w wypiekaczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski chlebek miłości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej