
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piec do 185 stopni.
Krok 2
Przygotuj Kaszotto Knorr według wskazówek na opakowaniu.
Krok 3
Dynię pokrój w kostkę o boku ok 1 cm i ugotuj w wodzie przez ok 5 minut. Następnie odcedź i dodaj do kaszotto. Wymieszaj razem.
Krok 4
Szpinak umyj, poszatkuj. Cebulę posiekaj i podsmaż wszystko 1 minutę. Suszone pomidory pokrój w paski i dodaj wszystko razem do kaszotto.
Krok 5
Wyłóż foremkę do pieczenia o średnicy 26 cm pergaminem i ciastem francuskim. Wyłóż nadzieniem z kaszotto i piecz przez 35-40 minut.

Dobra rada:
Podawaj z surówką z czerwonej kapusty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta z dynią i serem feta
Gotowanie zgodnie z sezonowością warzyw i owoców pozwala cieszyć ich smakiem wtedy, gdy są najlepsze. Jesienią niepodzielnie królują okazałe dynie. Pojawiają się w recepturach gęstych zup oraz w zestawach pieczonych warzyw. Macie ochotę na coś bardziej szykownego? Nagrzejcie piekarniki, bo przepis na tartę z dynią i serem feta czeka na odkrycie.
Dla kogo?
Jeśli ktoś powiedział, że tarta to tylko nudne ciasto z dodatkami, z pewnością nie próbował dyniowej tarty z serem feta. Każdy niedowiarek zmieni zdanie po pierwszym kęsie. To elegancka wersja warzywnej zapiekanki, której niczego nie brakuje.
Na jaką okazję?
Warzywa połączone z fetą to imprezowy hit. Tarta wspaniale prezentuje się po wyjęciu z piekarnika, więc stanie się ozdobą stołu nawet podczas ważnej uroczystości.
Czy wiesz, że?
Uprawy dyni dają zadowalające rezultaty, gdy są zlokalizowane na żyznych, dobrze zdrenowanych glebach. Roślinie odpowiada gorący, wilgotny klimat Meksyku, Egiptu, Indii oraz niektórych części Stanów Zjednoczonych i Chin.
Dla urozmaicenia:
Do zrobienia spodu dyniowej tarty można wykorzystać cienkie ciasto filo, charakterystyczne dla kuchni bałkańskiej.