tarta z masłem orzechowym

Autor: Marta Bukrewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

80 gramów

1 sztuka

250 gramów

5 łyżek

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, margarynę Kasię, cukier puder i jajko wrzucamy do miski, zagniatamy jak najszybciej, formujemy kulę i chowamy do zamrażarki na 15 minut.

Krok 2

Rozwałkowujemy ciasto, wykładamy nim formę do tarty (wcześniej wysmarowaną masłem), nakłuwamy na całej powierzchni widelcem.

Krok 3

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC, pieczemy ok. 25 minut aż ciasto będzie zarumienione.

Krok 4

Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Krok 5

Serek i masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę.

Krok 6

Na wystudzony spód wykładamy krem, posypujemy uprażonymi orzeszkami, polewamy strużkami roztopionej w mleku nutelli i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tarta z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej