Tartinki z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z wędliną

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i przyprawą Knorr w kostkach - czosnek. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.

Krok 2

Kabanosy kroimy na kawałki, szynke zwijamy w rulonik i wciskamy w serek na kanapce. Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej