Tartinki z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z wędliną

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i przyprawą Knorr w kostkach - czosnek. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.

Krok 2

Kabanosy kroimy na kawałki, szynke zwijamy w rulonik i wciskamy w serek na kanapce. Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej