Tartinki z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z wędliną

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i przyprawą Knorr w kostkach - czosnek. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.

Krok 2

Kabanosy kroimy na kawałki, szynke zwijamy w rulonik i wciskamy w serek na kanapce. Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej