Zielony sznycel

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

177

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

6 sztuk

2 sztuki

6 łyżek

5 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, osusz ręcznikami papierowymi, lekko rozklep tłuczkiem. Możesz przekroić każdy na dwie części - będzie łatwiej panierować i smażyć.

Krok 2

Jajko roztrzep z dodatkiem mleka, przyprawy Delikat i kostek mini. Do mieszanki włóż przygotowane mięso, obtocz w niej i odstaw na 30 min.

Krok 3

Chleb porwij na mniejsze kawałki, wrzuć do pojemnika malaksera albo blendera. Dodaj obrany z łupiny, pokrojony czosnek i natkę pietruszki razem z łodyżkami. Miksuj aż powstanie zielona kruszonka.

Krok 4

Zamarynowane mięso panieruj w okruchach chleba, lekko dociskaj i od razu kładź na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Smaż po 3 - 4 minuty z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej