
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
10 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz, osusz ręcznikami papierowymi, lekko rozklep tłuczkiem. Możesz przekroić każdy na dwie części - będzie łatwiej panierować i smażyć.
Krok 2
Jajko roztrzep z dodatkiem mleka, przyprawy Delikat i kostek mini. Do mieszanki włóż przygotowane mięso, obtocz w niej i odstaw na 30 min.
Krok 3
Chleb porwij na mniejsze kawałki, wrzuć do pojemnika malaksera albo blendera. Dodaj obrany z łupiny, pokrojony czosnek i natkę pietruszki razem z łodyżkami. Miksuj aż powstanie zielona kruszonka.
Krok 4
Zamarynowane mięso panieruj w okruchach chleba, lekko dociskaj i od razu kładź na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Smaż po 3 - 4 minuty z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej