Zielony sznycel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony sznycel

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

10 sztuk

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, osusz ręcznikami papierowymi, lekko rozklep tłuczkiem. Możesz przekroić każdy na dwie części - będzie łatwiej panierować i smażyć.

Krok 2

Jajko roztrzep z dodatkiem mleka, przyprawy Delikat i kostek mini. Do mieszanki włóż przygotowane mięso, obtocz w niej i odstaw na 30 min.

Krok 3

Chleb porwij na mniejsze kawałki, wrzuć do pojemnika malaksera albo blendera. Dodaj obrany z łupiny, pokrojony czosnek i natkę pietruszki razem z łodyżkami. Miksuj aż powstanie zielona kruszonka.

Krok 4

Zamarynowane mięso panieruj w okruchach chleba, lekko dociskaj i od razu kładź na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Smaż po 3 - 4 minuty z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony sznycel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej