Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO
łatwe
49 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
150 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Całość połącz z wystudzonym winem.

Krok 3
Steki natrzyj marynatą i marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 4
Tak przygotowane mięso grillujemy po 6 minut z każdej strony. Mięsa nie dosmażamy - będzie jeszcze miększe.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej