Wołowina w marynacie jogurtowej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Całość połącz z wystudzonym winem.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Steki natrzyj marynatą i marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane mięso grillujemy po 6 minut z każdej strony. Mięsa nie dosmażamy - będzie jeszcze miększe.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEOWołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.