Wołowina w marynacie jogurtowej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Całość połącz z wystudzonym winem.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Steki natrzyj marynatą i marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane mięso grillujemy po 6 minut z każdej strony. Mięsa nie dosmażamy - będzie jeszcze miększe.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEOWołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.