Wołowina w marynacie jogurtowej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Całość połącz z wystudzonym winem.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Steki natrzyj marynatą i marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane mięso grillujemy po 6 minut z każdej strony. Mięsa nie dosmażamy - będzie jeszcze miększe.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burger de Lux
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEOWołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.