Wołowina w marynacie jogurtowej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Całość połącz z wystudzonym winem.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Steki natrzyj marynatą i marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane mięso grillujemy po 6 minut z każdej strony. Mięsa nie dosmażamy - będzie jeszcze miększe.

Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEOWołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO

Czerwone wino zagotuj z laską cynamonu, goździkiem, liściem laurowym, miodem i odstaw do ostygnięcia.