Tęczowe bezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe bezy

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.

Krok 2

Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.

Krok 3

Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej