Tęczowe bezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe bezy

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.

Krok 2

Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.

Krok 3

Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej