
Składniki
5 łyżek
1 łyżeczka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.
Krok 2
Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.
Krok 3
Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej