Tęczowe bezy

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.

Krok 2

Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.

Krok 3

Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej