Tęczowe bezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe bezy

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.

Krok 2

Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.

Krok 3

Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej