
Składniki
5 łyżek
1 łyżeczka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.
Krok 2
Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.
Krok 3
Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej