Deser Tiramisu na biszkoptach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 gramów

200 gramów

430 mililitrów

40 sztuk

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz kawę i przelej do płaskiego naczynia. Utrzyj żółtka z cukrem, na jasną gładką masę. Dodaj Mascarpone i mieszaj delikatnie, aż masa uzyska konsystencję kremu. ostudzoną kawę połącz z Amaretto. Biszkopty zanurzaj na sekundę w kawie i układaj na dnie naczynia. Nastepnie pokryj je połową kremu i ułóż drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów. Wierzch posmaruj resztą kremu. Zabezpiecz naczynie i odstaw deser do ostudzenia, na cztery a najlepiej kilkanaście godzin. Przed podaniem posyp gorzkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej