Deser Tiramisu na biszkoptach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 gramów

120 mililitrów

500 gramów

40 sztuk

430 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz kawę i przelej do płaskiego naczynia. Utrzyj żółtka z cukrem, na jasną gładką masę. Dodaj Mascarpone i mieszaj delikatnie, aż masa uzyska konsystencję kremu. ostudzoną kawę połącz z Amaretto. Biszkopty zanurzaj na sekundę w kawie i układaj na dnie naczynia. Nastepnie pokryj je połową kremu i ułóż drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów. Wierzch posmaruj resztą kremu. Zabezpiecz naczynie i odstaw deser do ostudzenia, na cztery a najlepiej kilkanaście godzin. Przed podaniem posyp gorzkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej