Deser Tiramisu na biszkoptach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 gramów

200 gramów

430 mililitrów

40 sztuk

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz kawę i przelej do płaskiego naczynia. Utrzyj żółtka z cukrem, na jasną gładką masę. Dodaj Mascarpone i mieszaj delikatnie, aż masa uzyska konsystencję kremu. ostudzoną kawę połącz z Amaretto. Biszkopty zanurzaj na sekundę w kawie i układaj na dnie naczynia. Nastepnie pokryj je połową kremu i ułóż drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów. Wierzch posmaruj resztą kremu. Zabezpiecz naczynie i odstaw deser do ostudzenia, na cztery a najlepiej kilkanaście godzin. Przed podaniem posyp gorzkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Penne z łososiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej