Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z tołpygi dzielimy na 4 części i smarujemy marynatą przygotowaną poprzez wymieszanie oleju, soku z cytryny oraz 3 łyżeczek przyprawy Knorr i 1 łyżeczki mielonej kolendry. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krok 2

Dno naczynia żaroodpornego wyściełamy pokrojonym w plastry fenkułem. Na nim układamy zamarynowane kawałki ryby.

Krok 3

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr mieszamy ze śmietaną. Polewamy nim rybę.

Krok 4

Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypujemy rybę na wierzchu tartą bułką i pieczemy jeszcze 5 minut (najlepiej z termoobiegiem - wówczas nabierze złocistego koloru).

Krok 5

Podajemy z ziemniakami i zdecydowaną w smaku surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej