
Składniki
600 gramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z tołpygi dzielimy na 4 części i smarujemy marynatą przygotowaną poprzez wymieszanie oleju, soku z cytryny oraz 3 łyżeczek przyprawy Knorr i 1 łyżeczki mielonej kolendry. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 2
Dno naczynia żaroodpornego wyściełamy pokrojonym w plastry fenkułem. Na nim układamy zamarynowane kawałki ryby.
Krok 3
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr mieszamy ze śmietaną. Polewamy nim rybę.
Krok 4
Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypujemy rybę na wierzchu tartą bułką i pieczemy jeszcze 5 minut (najlepiej z termoobiegiem - wówczas nabierze złocistego koloru).
Krok 5
Podajemy z ziemniakami i zdecydowaną w smaku surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej