TORCIK MARCHWIOWO-ORZECHOWY

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

3 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1

100 gramów

250 gramów

200 gramów

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Przygotowanie:Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać startą karotkę, orzechy, bułkę, olejek migdałowy(dałam 4 krople) i przyprawy.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.Masę przelać do blachy o średnicy 20-24 cm.

Krok 4

Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Krok 5

Krem:Margarynę utrzeć na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać cukier puder, następnie serek.

Krok 6

Po przestygnięciu ciasta, przekroić go w połowie, posmarować częścią kremu dolny blat, przykryć górnym blatem i cały tort posmarować resztą kremu i udekorować na przykład daktylami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej