
Składniki
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię oraz ser pokrój w niedużą kostkę. Cebulę oraz kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj dynię, curry i smaż chwilę razem. Wlej kilka łyżek wody.
Krok 3
Gdy dynia zmięknie, dodaj kolendrę oraz ser i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Krok 4
Arkusz ciasta podziel na kwadraty o boku około 12-15 cm. Na środek każdego z nich nałóż po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i zwiń, formując cukierek.
Krok 5
Zwinięte paszteciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe podawaj z dipem jogurtowym ze świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej