Torcik z kremem gotowanym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

krem:

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i olejem. Białka ubić z cukrem, dodać do masy. Na końcu dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.

Krok 2

Krem: jajka, cukier i cukier waniliowy ubić, przelać do garnuszka i powoli podgrzewać.

Krok 3

Dodać mąkę ziemniaczaną i mleko (można dodać łyżeczkę kakao) - gotować, mieszając, do zgęstnienia.

Krok 4

Krem ostudzić i rozetrzeć z Kasią.

Krok 5

Gotowym przełożyć biszkopt i ozdobić torcik według uznania.

Krok 6

Gdy zostanie trochę kremu, można go zamrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z kremem gotowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort Wenecja
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej