Śledzie z ziemniakami i siekanym koprem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki śledziowe-przekąska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyc,ugotowac w mondurkach.Przestudzone oskrobac i pokroic w plastry.

Krok 2

Płaty śledziowe pokroic w małe dzwonka.Wymieszac 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu greckiego dosypac mini kosteczkę czosnek,oraz koperek pokrojony i wymieszac.

Krok 3

Układac plastry ziemniaków na to śledzie,polac odrobiną sosu na to znowu plaster ziemniaków.Podawac jako małe przekąski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej