Śledzie z ziemniakami i siekanym koprem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki śledziowe-przekąska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyc,ugotowac w mondurkach.Przestudzone oskrobac i pokroic w plastry.

Krok 2

Płaty śledziowe pokroic w małe dzwonka.Wymieszac 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu greckiego dosypac mini kosteczkę czosnek,oraz koperek pokrojony i wymieszac.

Krok 3

Układac plastry ziemniaków na to śledzie,polac odrobiną sosu na to znowu plaster ziemniaków.Podawac jako małe przekąski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej