Śledzie z ziemniakami i siekanym koprem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki śledziowe-przekąska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyc,ugotowac w mondurkach.Przestudzone oskrobac i pokroic w plastry.

Krok 2

Płaty śledziowe pokroic w małe dzwonka.Wymieszac 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu greckiego dosypac mini kosteczkę czosnek,oraz koperek pokrojony i wymieszac.

Krok 3

Układac plastry ziemniaków na to śledzie,polac odrobiną sosu na to znowu plaster ziemniaków.Podawac jako małe przekąski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Escudella
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej