
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyc,ugotowac w mondurkach.Przestudzone oskrobac i pokroic w plastry.
Krok 2
Płaty śledziowe pokroic w małe dzwonka.Wymieszac 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu greckiego dosypac mini kosteczkę czosnek,oraz koperek pokrojony i wymieszac.
Krok 3
Układac plastry ziemniaków na to śledzie,polac odrobiną sosu na to znowu plaster ziemniaków.Podawac jako małe przekąski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej