Tort kawowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

1 łyżka

krem:

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować biszkopt: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru. Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany. Ubić. Dodawać po trochu mąkę. Wymieszać delikatnie.

Krok 2

Na tortownicę z wysmarowanym olejem i posypaną mąką wylać ciasto. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 180*C ok. 25 min.

Krok 3

Po wystudzeniu, a najlepiej na drugi dzień biszkopt podzielić na dwie części. Każdą nasączyć alkoholem / ponczem.

Krok 4

Krem przygotować wg wskazówek na opakowaniu, dodać obie kawy.

Krok 5

Przełożyć biszkopty kremem i udekorować.

Krok 6

Można wierzch delikatnie posypać kawą, kaka0, wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej