Tort kawowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort kawowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

1 łyżka

krem:

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

nasączenie:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować biszkopt: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru.

Krok 2

Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany.

Krok 3

Ubić. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z kakao. Wymieszać delikatnie.

Krok 4

Na tortownicę wysmarowaną olejem i posypaną mąką wylać ciasto.

Krok 5

Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 180*C ok. 25 min.

Krok 6

Po wystudzeniu, a najlepiej na drugi dzień biszkopt podzielić na dwie części. Każdą nasączyć alkoholem.

Krok 7

Krem przygotować wg wskazówek na opakowaniu i dodać obie kawy.

Krok 8

Przełożyć biszkopty kremem i udekorować.

Krok 9

Można wierzch delikatnie posypać kawą, kakao i wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej