Tort kawowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

1 łyżka

krem:

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

nasączenie:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować biszkopt: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru.

Krok 2

Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany.

Krok 3

Ubić. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z kakao. Wymieszać delikatnie.

Krok 4

Na tortownicę wysmarowaną olejem i posypaną mąką wylać ciasto.

Krok 5

Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 180*C ok. 25 min.

Krok 6

Po wystudzeniu, a najlepiej na drugi dzień biszkopt podzielić na dwie części. Każdą nasączyć alkoholem.

Krok 7

Krem przygotować wg wskazówek na opakowaniu i dodać obie kawy.

Krok 8

Przełożyć biszkopty kremem i udekorować.

Krok 9

Można wierzch delikatnie posypać kawą, kakao i wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej