Tort malinowy z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1730

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

masa:

1 litr

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 kilograma

dekoracja:

200 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem.

Krok 2

Piec 35-40 minut.

Krok 3

Śmietanę ubić na sztywno, dodając śmietanfix i cukier puder do smaku.

Krok 4

Biszkopt przekroić na warstwy, każdą warstwę nasączyć i przekładać śmietaną, w śmietanie zanurzać maliny.

Krok 5

Gotowy tort posmarować śmietaną i ozdobić wg uznania :)

Krok 6

Moja dekoracja to masa marshmallows. Pianki stopić z wodą na parze.

Krok 7

Dodawać po trochę cukier puder, aż do uzyskania plastycznej masy, którą wałkujemy i ozdabiamy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torcik mandarynkowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej