Tort malinowy z bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort malinowy z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

masa:

1 litr

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 kilograma

dekoracja:

200 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem.

Krok 2

Piec 35-40 minut.

Krok 3

Śmietanę ubić na sztywno, dodając śmietanfix i cukier puder do smaku.

Krok 4

Biszkopt przekroić na warstwy, każdą warstwę nasączyć i przekładać śmietaną, w śmietanie zanurzać maliny.

Krok 5

Gotowy tort posmarować śmietaną i ozdobić wg uznania :)

Krok 6

Moja dekoracja to masa marshmallows. Pianki stopić z wodą na parze.

Krok 7

Dodawać po trochę cukier puder, aż do uzyskania plastycznej masy, którą wałkujemy i ozdabiamy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort malinowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej