Tort z bitą śmietaną i miksem owocowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 sztuk

1 łyżeczka

0.5 litra

6 łyżek

1

0 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Należy ubić białka z cukrem, dodając po jednym żółtku, aż masa będzie puszysta.

Krok 2

Potem powoli wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Upiec biszkopt w tortownicy. W tym czasie ubić śmietanę.

Krok 4

Po ostudzeniu przekroić biszkopt na 3 części.

Krok 5

Posmarować ubitą śmietaną, a na wierzchu dodatkowo udekorować owocami i wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej