Tortilla CHlebwiga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla CHlebwiga

Autor: Kopytko322

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 kilogramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stopić żółty ser w mikrofalówce . Przygotować tortillę.

Krok 2

Zrobić z chleba kulki , polać je tłuszczem i jeszcze raz je docisnąć. Upiec kurczaka , a potem zdjąć z niego skórkę. Wyjąć roztopiony ser (nie może być za bardzo stopiony , gdyż wyjdzie z niego chrupiąca masa , przykryć nim kulki, a potem owinąć je skórką z kurczaka.

Krok 3

Gotowe kulki chleba przykryć stopionym serem i owinąć skórką od kurczaka. Wyjąć tortillę. Kulki chleba rozprowadzić po niej i polać jakimś sosem (najlepiej pikantnym , pasuje do skórki) Całość zawinąć w naszą tortillę i wualla CHlebwiga gotowa. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej