
Składniki
5 kilogramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stopić żółty ser w mikrofalówce . Przygotować tortillę.
Krok 2
Zrobić z chleba kulki , polać je tłuszczem i jeszcze raz je docisnąć. Upiec kurczaka , a potem zdjąć z niego skórkę. Wyjąć roztopiony ser (nie może być za bardzo stopiony , gdyż wyjdzie z niego chrupiąca masa , przykryć nim kulki, a potem owinąć je skórką z kurczaka.
Krok 3
Gotowe kulki chleba przykryć stopionym serem i owinąć skórką od kurczaka. Wyjąć tortillę. Kulki chleba rozprowadzić po niej i polać jakimś sosem (najlepiej pikantnym , pasuje do skórki) Całość zawinąć w naszą tortillę i wualla CHlebwiga gotowa. SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej