Tortilla CHlebwiga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla CHlebwiga

Autor: Kopytko322

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 kilogramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stopić żółty ser w mikrofalówce . Przygotować tortillę.

Krok 2

Zrobić z chleba kulki , polać je tłuszczem i jeszcze raz je docisnąć. Upiec kurczaka , a potem zdjąć z niego skórkę. Wyjąć roztopiony ser (nie może być za bardzo stopiony , gdyż wyjdzie z niego chrupiąca masa , przykryć nim kulki, a potem owinąć je skórką z kurczaka.

Krok 3

Gotowe kulki chleba przykryć stopionym serem i owinąć skórką od kurczaka. Wyjąć tortillę. Kulki chleba rozprowadzić po niej i polać jakimś sosem (najlepiej pikantnym , pasuje do skórki) Całość zawinąć w naszą tortillę i wualla CHlebwiga gotowa. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla CHlebwiga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej