
Składniki
200 mililitrów
1 szczypta
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, soli i ok. 200 ml wody zagnieć ciasto i podziel je na 10 porcji.
Krok 2
Z każdej porcji uformuj kulkę i spłaszcz ją dłońmi, a następnie rozwałkuj placki o średnicy ok. 10-12 cm.
Krok 3
Placki smaż bez tłuszczu na patelni teflonowej 2-3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej