Składniki
200 mililitrów
1 szczypta
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, soli i ok. 200 ml wody zagnieć ciasto i podziel je na 10 porcji.
Krok 2
Z każdej porcji uformuj kulkę i spłaszcz ją dłońmi, a następnie rozwałkuj placki o średnicy ok. 10-12 cm.
Krok 3
Placki smaż bez tłuszczu na patelni teflonowej 2-3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
43 osoby oglądają przepis: 
Ciasto drożdżowe podstawowe
300 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej