Tortille meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, soli i ok. 200 ml wody zagnieć ciasto i podziel je na 10 porcji.

Krok 2

Z każdej porcji uformuj kulkę i spłaszcz ją dłońmi, a następnie rozwałkuj placki o średnicy ok. 10-12 cm.

Krok 3

Placki smaż bez tłuszczu na patelni teflonowej 2-3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej