Tortille meksykańskie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, soli i ok. 200 ml wody zagnieć ciasto i podziel je na 10 porcji.

Krok 1

Z każdej porcji uformuj kulkę i spłaszcz ją dłońmi, a następnie rozwałkuj placki o średnicy ok. 10-12 cm.

Krok 1

Placki smaż bez tłuszczu na patelni teflonowej 2-3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej