Tortille meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, soli i ok. 200 ml wody zagnieć ciasto i podziel je na 10 porcji.

Krok 2

Z każdej porcji uformuj kulkę i spłaszcz ją dłońmi, a następnie rozwałkuj placki o średnicy ok. 10-12 cm.

Krok 3

Placki smaż bez tłuszczu na patelni teflonowej 2-3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej