Tosty na wesoło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty na wesoło

Autor: Karolina Szpilak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

10 plastrów

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dla dzieci, które lubią "suche" tosty (nie upieczone). W jednym z tostów wycinamy oczy i uśmiech.

Krok 2

Na drugi kładziemy ser i szynkę.

Krok 3

Składamy tosty razem i gotowe! Jeśli dziecko lubi możemy oczy lub uśmiech ozdobić ketchupem, doda to dramatyzmu naszej smacznej postaci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty na wesoło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej