
Składniki
16 sztuk
10 plastrów
10 plastrów
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dla dzieci, które lubią "suche" tosty (nie upieczone). W jednym z tostów wycinamy oczy i uśmiech.
Krok 2
Na drugi kładziemy ser i szynkę.
Krok 3
Składamy tosty razem i gotowe! Jeśli dziecko lubi możemy oczy lub uśmiech ozdobić ketchupem, doda to dramatyzmu naszej smacznej postaci.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Extra Hot
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej