
Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
4 plastry
4 plastry
8 plastrów
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.
Krok 2
Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej