Tradycyjne kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne kanapki

Autor: 20roksana03

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

4 plastry

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.

Krok 2

Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej