Tradycyjne kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne kanapki

Autor: 20roksana03

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

4 plastry

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.

Krok 2

Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka z miodem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej