Tradycyjne kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne kanapki

Autor: 20roksana03

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

4 plastry

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.

Krok 2

Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej