
Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
4 plastry
4 plastry
8 plastrów
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.
Krok 2
Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej