Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

60 gramów

125 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.

Krok 2

Kurczaka rozkrój na 4 kawałki i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

W szybkowarze rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę, smaż minutę, stale mieszając, aby się nie przypaliła. Dodaj czosnek i koper, wymieszaj drewnianą łyżką. Włóż mięso, smaż minutę, a potem odwróć i dosmaż z drugiej strony.

Krok 4

Wlej wino oraz chochlę bulionu, dodaj oliwki i skórkę cytrynową, zamknij szybkowar.

Krok 5

Gotuj 5 minut na dużym ogniu. Wyłącz gaz, otwórz szybkowar, gdy zgaśnie czerwona lampka. Dodaj posiekaną bazylię i rozmaryn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej