Trociniaczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 litra

3 opakowania

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Biszkopt

Krok 3

białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.

Krok 4

Krem śmietankowy

Krok 5

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, można dać trochę miej mleka.Ugotowany i ostudzony budyń, utrzeć z margaryną na puszysty krem.

Krok 6

Masa z jabłkami

Krok 7

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do stężenia.Tężejące galaretki wymieszać z jabłkami.

Krok 8

Warstwy przełożenia1-Ciasto2-krem3-masa jabłkowa4-krem5-Wiórki kokosowe przesmażone na margarynie z dodatkiem cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Truskawkowe serce
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej