Ciasto z budyniem i jabłkami Trociniaczek – Zobacz na przepisy.pl

Trociniaczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 litra

3 opakowania

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Biszkopt

Krok 3

białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.

Krok 4

Krem śmietankowy

Krok 5

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, można dać trochę miej mleka.Ugotowany i ostudzony budyń, utrzeć z margaryną na puszysty krem.

Krok 6

Masa z jabłkami

Krok 7

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do stężenia.Tężejące galaretki wymieszać z jabłkami.

Krok 8

Warstwy przełożenia1-Ciasto2-krem3-masa jabłkowa4-krem5-Wiórki kokosowe przesmażone na margarynie z dodatkiem cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trociniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej