Truskawkowe serce

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

250 gramów

130 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

poncz:

0.5 szklanki

polewa:

1 łyżka

1

krem:

3 opakowania

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kasię utrzeć i wciąż ucierając, dodawać stopniowo cukier puder i cukier wanilinowy, żółtka, mąkę z proszkiem i kisiel.

Krok 3

Na końcu wymieszać delikatnie z ubitą z białek na sztywno pianą.

Krok 4

Wlać do tortownicy (o średnicy 20-22 cm), piec w temp. 160°C przez 30-40 minut.

Krok 5

Po wystudzeniu wykroić z ciasta kształt serca, przekroić na 3 części i nasączyć ponczem.

Krok 6

Przygotować śnieżkę wg przepisu na opakowaniu, dodać zmiksowane truskawki oraz ostudzoną galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 250 ml wrzącej wody.

Krok 7

Warstwy ciasta przełożyć gotowym kremem, wierzch i boki posmarować cienką warstwą.

Krok 8

Udekorować truskawkami jak na rysunku lub wg własnego uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej