Ucierane z makiem i brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

6 sztuk

2 szklanki

1 puszka

2 łyżeczki

1 puszka

masa:

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

1 szklanka

2 sztuki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie ciasta: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy Kasię, dalej ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy.

Krok 2

Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blachę, na cieście układamy pokrojone na ćwiartki brzoskwinie.

Krok 3

Do drugiej połowy ciasta dodajemy masę makową i delikatnie mieszamy. Makowe ciasto wykładamy na brzoskwinie i pieczemy.

Krok 4

Wykonanie masy: Z podanych składników: mleka, budyniu, żółtek, cukru ugotować budyń. Wystudzić.

Krok 5

Kasię utrzeć, do utartej dodać po trochę zmielonego sera, a następnie przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę.

Krok 6

Masę wyłożyć na zimne ciasto. Wierzch polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane z makiem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej