Udka kurczaka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.

Krok 3

Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki zapiekane z serem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej