
Składniki
6 łyżek
8 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.
Krok 2
Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.
Krok 3
Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej