Udka kurczaka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.

Krok 3

Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej