Udka kurczaka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.

Krok 3

Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej