Udka kurczaka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.

Krok 3

Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej