wafelki śmietankowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować mleko z cukrem, gdy trochę przestygnie, rozpuścić w nim Kasię. Do przestudzonego mleka partiami dodawać, mieszając mleko w proszku,cukier waniliowy, aromat.

Krok 2

Masę dokładnie wymieszać i lekko ciepłą przełożyć wafle. Po wystygnięciu, pokroić na dowolne kwadraty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wafelki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej