Warzywa z grzybami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z grzybami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżka

200 gramów

3 sztuki

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej, włóż imbir i czosnek.

Krok 2

Po 20 sekundach dodaj paprykę i pokrojone grzybki.

Krok 3

Gdy papryka zmięknie, dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej