
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżka
200 gramów
3 sztuki
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej, włóż imbir i czosnek.
Krok 2
Po 20 sekundach dodaj paprykę i pokrojone grzybki.
Krok 3
Gdy papryka zmięknie, dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej