Warzywa z grzybami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z grzybami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżka

200 gramów

3 sztuki

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej, włóż imbir i czosnek.

Krok 2

Po 20 sekundach dodaj paprykę i pokrojone grzybki.

Krok 3

Gdy papryka zmięknie, dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z grzybami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej