
Składniki
2 plastry
1 plaster
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 plaster
1 łyżka
1 plaster
1 sztuka
2 plastry
3 plastry
10 sztuk
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokroić na prostokąty (odciąć skórkę). Stworzyć dowolny kształt węża. U mnie na zmianę - jasne z ciemnym pieczywem.
Krok 2
Głowę zakończyć owalnie, można części tułowia wycinać pod kątem lub zaokrąglać na zgięciach, końcówka natomiast to cienki trójkąt.
Krok 3
Każdy kawałek wysmarować serkiem. Dowolnie dekorować, np ogórek na cienkie półplasterki- układać w łuskę (jak dachówki), tak samo z rzodkiewką, serem.
Krok 4
Szczypior drobno posiekać, udekorować jeden" segment":) Na pysku są dwa plasterki cienko skrojonego schabiku, pomiędzy nimi zęby z sera żótego i język z rzodkiewki oraz kiełek rzerzuchy. Oczy- Plasterek rzodkiewki, oliwki-serek i ziarenko pierzu, oprawki- cebulka, brwi i rzęsy- szczypiorek.
Krok 5
W efekcie wyszedł zabawny, długi stwór:) Ilość kanapeczek zależy od Was. Fajne podane kanapki np. na urodziny lub Dzień Dziecka Można doprawić solą i pieprzem, podać dodatkowo keczup. Można też w tym celu wykorzystac bagietkę. Kanapki można smarować masłem, pasztetem, pastą rybną lub jajeczną.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej