Wąż śniadaniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wąż śniadaniowy

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 plastry

3 plastry

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 plaster

1 plaster

1 plaster

1 plaster

2 sztuki

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokroić na prostokąty (odciąć skórkę). Stworzyć dowolny kształt węża. U mnie na zmianę - jasne z ciemnym pieczywem.

Krok 2

Głowę zakończyć owalnie, można części tułowia wycinać pod kątem lub zaokrąglać na zgięciach, końcówka natomiast to cienki trójkąt.

Krok 3

Każdy kawałek wysmarować serkiem. Dowolnie dekorować, np ogórek na cienkie półplasterki- układać w łuskę (jak dachówki), tak samo z rzodkiewką, serem.

Krok 4

Szczypior drobno posiekać, udekorować jeden" segment":) Na pysku są dwa plasterki cienko skrojonego schabiku, pomiędzy nimi zęby z sera żótego i język z rzodkiewki oraz kiełek rzerzuchy. Oczy- Plasterek rzodkiewki, oliwki-serek i ziarenko pierzu, oprawki- cebulka, brwi i rzęsy- szczypiorek.

Krok 5

W efekcie wyszedł zabawny, długi stwór:) Ilość kanapeczek zależy od Was. Fajne podane kanapki np. na urodziny lub Dzień Dziecka Można doprawić solą i pieprzem, podać dodatkowo keczup. Można też w tym celu wykorzystac bagietkę. Kanapki można smarować masłem, pasztetem, pastą rybną lub jajeczną.

thegrooba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wąż śniadaniowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej