Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

350 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, z dodatkiem kostki Knorr. Kotleciki sojowe podsmaż na patelni, aż będę złocisto-brązowe.

Krok 2

Pak choi umyj, osusz i pokrój w kawałki. Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulkę pokrój na półplasterki, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z sosem chili i mąką kukurydzianą.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż krótko wszystkie warzywa. Dodaj porwane na mniejsze kawałki kotleciki sojowe oraz makaron.

Krok 5

Lekko wymieszaj, wlej sos i całość zagotuj. Natychmiast przełóż na talerz i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron możesz zastąpić ryżem lub komosą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański stir fry z brokułami i pak choiWegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Czym są klasyczne dania stir fry? To nic innego jak metoda gotowania, polegająca na mieszaniu i szybkim podsmażaniu potraw, najczęściej w głębokiej patelni np. w woku. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dań przyrządzanych tym sposobem, zapraszamy na wegetariański stir fried z brokułami i kapustą pak choi. To prawdziwa wege uczta, pełna warzyw i aromatycznych przypraw. Pysznymi dodatkami do dania są kotleciki sojowe oraz chiński makaron Mie. Będzie smacznie, orientalnie i oryginalnie!

Dla kogo?

Wegetariański stir fried to propozycja dla każdego – bez względu na upodobania kulinarne. Danie posmakuje zarówno miłośnikom kuchni roślinnej, jak i fanom mięsa, poszukującym urozmaicenia codziennej diety.

Na jaką okazję?

Danie świetnie smakuje w porze obiadowej. O przepisie nie zapominajcie także podczas organizacji domowej imprezy – wegetariański stir fried będzie prawdziwym kulinarnym zaskoczeniem dla waszych gości.

Czy wiesz, że?

Metoda stir fry wywodzi się z kuchni dalekowschodniej. Do dań przygotowywanych tym sposobem niezbędne jest pokrojenie mięsa w cienkie plasterki, a warzyw w płatki lub słupki.

Dla urozmaicenia:

Z warzywami świetnie komponuje się komosa lub ryż, którymi możecie zastąpić makaron.