Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

350 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, z dodatkiem kostki Knorr. Kotleciki sojowe podsmaż na patelni, aż będę złocisto-brązowe.

Krok 2

Pak choi umyj, osusz i pokrój w kawałki. Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulkę pokrój na półplasterki, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z sosem chili i mąką kukurydzianą.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż krótko wszystkie warzywa. Dodaj porwane na mniejsze kawałki kotleciki sojowe oraz makaron.

Krok 5

Lekko wymieszaj, wlej sos i całość zagotuj. Natychmiast przełóż na talerz i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron możesz zastąpić ryżem lub komosą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański stir fry z brokułami i pak choiWegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Czym są klasyczne dania stir fry? To nic innego jak metoda gotowania, polegająca na mieszaniu i szybkim podsmażaniu potraw, najczęściej w głębokiej patelni np. w woku. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dań przyrządzanych tym sposobem, zapraszamy na wegetariański stir fried z brokułami i kapustą pak choi. To prawdziwa wege uczta, pełna warzyw i aromatycznych przypraw. Pysznymi dodatkami do dania są kotleciki sojowe oraz chiński makaron Mie. Będzie smacznie, orientalnie i oryginalnie!

Dla kogo?

Wegetariański stir fried to propozycja dla każdego – bez względu na upodobania kulinarne. Danie posmakuje zarówno miłośnikom kuchni roślinnej, jak i fanom mięsa, poszukującym urozmaicenia codziennej diety.

Na jaką okazję?

Danie świetnie smakuje w porze obiadowej. O przepisie nie zapominajcie także podczas organizacji domowej imprezy – wegetariański stir fried będzie prawdziwym kulinarnym zaskoczeniem dla waszych gości.

Czy wiesz, że?

Metoda stir fry wywodzi się z kuchni dalekowschodniej. Do dań przygotowywanych tym sposobem niezbędne jest pokrojenie mięsa w cienkie plasterki, a warzyw w płatki lub słupki.

Dla urozmaicenia:

Z warzywami świetnie komponuje się komosa lub ryż, którymi możecie zastąpić makaron.