Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

350 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, z dodatkiem kostki Knorr. Kotleciki sojowe podsmaż na patelni, aż będę złocisto-brązowe.

Krok 2

Pak choi umyj, osusz i pokrój w kawałki. Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulkę pokrój na półplasterki, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z sosem chili i mąką kukurydzianą.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż krótko wszystkie warzywa. Dodaj porwane na mniejsze kawałki kotleciki sojowe oraz makaron.

Krok 5

Lekko wymieszaj, wlej sos i całość zagotuj. Natychmiast przełóż na talerz i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron możesz zastąpić ryżem lub komosą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański stir fry z brokułami i pak choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański stir fry z brokułami i pak choiWegetariański stir fry z brokułami i pak choi

Czym są klasyczne dania stir fry? To nic innego jak metoda gotowania, polegająca na mieszaniu i szybkim podsmażaniu potraw, najczęściej w głębokiej patelni np. w woku. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dań przyrządzanych tym sposobem, zapraszamy na wegetariański stir fried z brokułami i kapustą pak choi. To prawdziwa wege uczta, pełna warzyw i aromatycznych przypraw. Pysznymi dodatkami do dania są kotleciki sojowe oraz chiński makaron Mie. Będzie smacznie, orientalnie i oryginalnie!

Dla kogo?

Wegetariański stir fried to propozycja dla każdego – bez względu na upodobania kulinarne. Danie posmakuje zarówno miłośnikom kuchni roślinnej, jak i fanom mięsa, poszukującym urozmaicenia codziennej diety.

Na jaką okazję?

Danie świetnie smakuje w porze obiadowej. O przepisie nie zapominajcie także podczas organizacji domowej imprezy – wegetariański stir fried będzie prawdziwym kulinarnym zaskoczeniem dla waszych gości.

Czy wiesz, że?

Metoda stir fry wywodzi się z kuchni dalekowschodniej. Do dań przygotowywanych tym sposobem niezbędne jest pokrojenie mięsa w cienkie plasterki, a warzyw w płatki lub słupki.

Dla urozmaicenia:

Z warzywami świetnie komponuje się komosa lub ryż, którymi możecie zastąpić makaron.